Dolar : Alış : 5.5714 / Satış : 5.5814
Euro : Alış : 6.2122 / Satış : 6.2234
HAVA DURUMU
hava durumu

artvin31°CGök Gürültülü Sağanak Yağışlı

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 15 Kategoride 1494 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Yavuzköy Köyü Bir Önceki Muhtarı Emekli Öğretmen Fahamettin Topçu İle Söyleşi

29 Temmuz 2016 - 818 kez okunmuş
Ana Sayfa » Yazarlar»Yavuzköy Köyü Bir Önceki Muhtarı Emekli Öğretmen Fahamettin Topçu İle Söyleşi
Yavuzköy Köyü Bir Önceki Muhtarı Emekli Öğretmen Fahamettin Topçu İle Söyleşi

Yavuzköy Köyü Bir Önceki Muhtarı Emekli Öğretmen Fahamettin Topçu İle Söyleşi

 

1- Köyü okulu kapandıktan sonra okul binası ne durumdaydı?

Cevap: çatı yer yer çökme aşamasındaydı. Camlar kırılmış, kapı ve pencereler menteşelerden kopmuştu. Dış sıvalar dökülmeye başlamıştı. Köy imkanları ile onarımı imkansızdı.

2- Bu okul binasının köy tüzel kişiliği olarak köyün bir amacına kullanma teşebbüsünde bulundunuz mu?

Cevap: onarımını yapma gücümüz olmadığından böyle bir amaca da kullanamadık.

3- okul binasının bir amaca kullanılmasını isteyenler oldu mu?

Cevap: Olmadı.

4- okul arsası ve okul arazisi köy tüzel kişiliğinin malı mıydı?

Cevap: 4700 m2 olarak köy tüzel kişiliğine tapuluydu.

5- okul binası ve okul arazisine yaşlılar yerleşkesinin yapılması köyün gündemine nasıl girdi?

Cevap: Naime Yılmaz (hami kadın) birikmiş parasını huzurevi yapımında kullanmak istemesi üzerine Şavşat İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü ve Şavşat Özel İdare Müdürü İbrahim Altun’un arsa arayışları ile köyümüzün gündemine girmiş oldu.

6- Okul arsası ve yerine yaşlılar yerleşkesinin yapılması talebine karşı köy halkı ya da kıöy tüzel kişiliği veremeyiz diye tepki gösterdiler mi?

Cevap: Tepki gösterilmediği gibi sevecenle karşılandı.

7- Okul yeri ve arazisi yaşlılar yerleşkesine verilmiş prosedürü nasıl işledi?

Cevap: Olayı ilçe Kaymakamlığı benimseyince prosedürü de kolaylıkla işletti.

8- kamulaştırmada hudut arazi sahipleri güçlük çıkardı mı?

Cevap: Herhangi bir zorluk çıkartan olmadı.

9- Her türlü formaliteler yürüdü, bürokratik engeller aşıldı. Yaşlılar yerleşkesinin inşaatı başladı, bu aşamada bile “Eyvah! Bu yeri niçin verdik?” diyenler oldu mu?

Cevap: hiçbir tepki olmadığı gibi bu inşaatın yapılmasına vesile olan rahmet ve şükran yad ettiğimiz yüce hami Naime Yılmaz Hanımefendiye köy halkımızın sevgi ve saygı tezahüratı oldu.

10- O dönemin kaymakamının bu yeri vermeniz için köy muhtarlığına baskı unsuru oldu mu?

Cevap: O dönemin kaymakamı böyle bir baskı unsuru olmaya hiçbir sebep yoktu. Hatta köyümüze ve köy tüzel kişiliğimize daha sıcak ilgi duymaya başladı.

11- Yaşlılar Yerleşkesi yapıldı. Hizmete açıldı. Durumundan memnun musunuz?

Cevap: Ben o dönemin köyümün muhtarı olarak köyüme böyle bir hizmete vesile olmama kıvanç duyuyorum. İftihar ediniyorum. Bu tesisin köyümüzde inşa edilmiş olması ile köyümde hüviyet ve hükmi şahsiyet kazanmıştı. Köyüme hayırlı olsun.

12- Yaşlılar Yerleşkesi hizmete açıldığında buraya alınacak hizmet erbabının Yavuzköyünden ve de Çavdarlı Köyünden ayrıca da Naime-Yılmaz Hanımın akraba çevresinden alınmasına dair protokol imzaladık. İmzalanan bu protokole uyulmuş, alınan hizmet elemanları Yavuzköyü ve Çavdarlı köylerinde alınmıştır.

Bizim köyümüzün önem arzeden avantajlarından biri de bu olmuşur.

Bu “Naime-İsmail Yılmaz Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi” adı ile köyümüzde konuşlanması ile Yavuzköyü sadece Şavşat’a ve Artvin’e değil tüm Türkiye’ye tanıtılmış oldu.

13- Yeniden muhtar olsanız da yine böyle bir fırsat doğsa; köyümüzün de böyle uygun bir yeri olsa sizden isteseler yine verir misiniz?

Cevap: Önceki yeri verirken köy meclisine sordum. Ve karar yaparak verdim. Yine böyle bir fırsat doğsa fırsatı kaçırmamak için hiç kimseye de sormadan veririm. Ve yasal prosedürü sonradan oluştururum.

YORUMLAR

İlgili Terimler :

BENZER HABERLER

reklam_alan2

KÖŞE YAZARLARI

Tüm Yazarlar
TemaFabrika