...
HAVA DURUMU
hava durumu

artvin

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 16 Kategoride 1780 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Şavşat Doğalgaz Heyecanını Yaşadı

23 Temmuz 2021 - 80 kez okunmuş
Ana Sayfa » Artvin»Şavşat Doğalgaz Heyecanını Yaşadı
Şavşat Doğalgaz Heyecanını Yaşadı

Yıllardır İlçe Halkının Büyük Bir Hayal ve Özlemi Olan Doğalgaz İlk Abonesine Bağlanarak Hizmete Girdi

Akmercan Artvin Doğalgaz tarafından Ağustos 2020’de ilk doğalgaz borusunun yerleştirilmesi ile başlayan, yıllardır Şavşat’ın hayalini kurduğu doğalgaz Temmuz 2021’de ilk abone Hüseyin Bilmiş’in evinde yakılan ocak ile gerçek oldu. Üçel Mühendislik tarafından dönüşümü yapılan Şavşat’ın İlk doğalgaz abonesi Hüseyin Bilmiş ’in, ilk abone kaydının gerçekleştirilmesi ile başlayan süreç, Şavşat Kaymakamı Onur Özaydın, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Akmercan Artvin Doğalgaz Bölge Müdürü Akif Gümüşçıbık, Ak Parti Şavşat İlçe Başkanı Cemal Aydın ve Üçel Mühendislik Yetkilisi Mehmet Külünk’ün de katılımıyla doğalgaz vanasının açılması ile mutlu sona ulaştı. İlk abonenin evine gaz akışını sağlayacak vana, İlçe Kaymakamı Onur Özaydın ve Belediye Başkanı Nihat Acar tarafından açıldı ve gaz akışı sağlandı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Şavşat Kaymakamı Onur Özaydın: “Geçen yıl yine aynı şekilde davetlilerimizin katılımıyla doğalgaz ilk kaynak yapma işlemini gerçekleştirmiştik. Geçen yıl öngörülen süre içerisinde, yaklaşık 1 yılda ilk doğalgazın Şavşat ’a ulaşacağı şirket tarafından söylenmişti. Bugün de bunun gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm Şavşat’ımıza ve Şavşat ’ta yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Hayalini Kurduğu Doğalgaz gerçekleşti

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, “2020 yılında ilçemize doğalgazın bağlanması için alınan onay, ardından Akmercan Artvin Doğalgaz firmasının lisansını genişletmesi, ardından da ihalesi ile başlayan Şavşat’ın yıllardır hayalini kurduğu doğalgaz, bugün itibari ile artık tamamen gerçekleşiyor. Sürecin en başından beri bürokratik engelleri aşmamızda desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Dr. İsrafil Kışla’ya ve CHP Artvin Milletvekilimiz Sayın Av. Uğur Bayraktutan’a çok teşekkür ediyorum. Ağustos 2020’de çalışmalarına başlayan ve 1 yıldan daha az sürede ilçe merkezimizi doğalgaza kavuşturan Akmercan Artvin Doğalgaz firmasına da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Doğalgazın faydalarını bu kış itibari ile ilçemizde görmeye başlayacağız. Süreçte emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlçemiz için, ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bu Deneyimi Yaşaması Gerekiyor

İlk doğalgaz abonesi Hüseyin Bilmiş, “Belediye Başkanımızın ve diğer ilgili makamlarımızın kendi evimizde ziyarete gelecek olması çok hoş ve gurur verici. Doğalgaz Artvin için çok büyük bir nimettir demek doğru olur çünkü gerçek anlamda yüksek konfor ve kalite sağlıyor. Bence Şavşat halkımızın da çekinmeden bu deneyimi yaşaması gerekiyor,artık kirli dumana veya kışı nasıl geçireceğiz derdi olmadan rahatça elimizin altında sıcak suda olacak şekilde kışları rahatça geçirebileceğiz. Aynı zamanda bir esnaf olarak da söylemek isterim ki işimizi yaparken çok fazla artısı olacağını düşünüyorum. Yenilik her zaman biz insanlar için önemlidir kirli havayı, yoğun çaba sonrası oluşan şüphe hissini bir kenara bırakarak arkamıza bakmadan rahatça doğalgazımızı bundan sonra kullanacağız. Bugün Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın da ziyareti ile evimizde doğalgazı kullanmaya başladık. İnşallah tüm Şavşat doğalgazdan en kısa zamanda faydalanmaya başlar” dedi. Programa mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla: “Bugün değişmenin, gelişmenin ve halkımızın ihtiyacı olan temiz enerjiyle sizi buluşturmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Allah’ıma binlerce kez hamdolsun ki bugün yerelde verdiğiniz mücadelenin karşılığında, genelde verdiğimiz desteğin meyvelerini topluyoruz. Her alanda büyük çalışmalarımız var. İlimizin ve bağlı bütün ilçelerimizin daha ileriye gitmesi için tüm hedeflerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Bu projenin buraya gelmesinde büyük çaba harcayanlara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ekonomik ve çağdaş bir yakıt olan doğalgazın Şavşat ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlçemize yakışan nice yatırımların açılışlarını birlikte yapmak dileği tüm Şavşat’lı hemşerilerime sevgi ve selamlarımı gönderiyorum”dedi. Programa mesaj gönderen CHP Artvin Milletvekili ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan: “Bugün yaşayacağınız sevinci Şavşat halkı ile paylaşmak çok isterdim, ancak yoğun programım dolayısı ile aranızda olamadığım için üzgünüm. En kısa zamanda evlerimizde, annelerimiz, bacılarımız kömür kovalarından kurtulacak. Çünkü ilçemizin halkı her şeyin en güzeline layıktır. Her alanda büyük yatırımlar gerçekleşen marka ilçe Şavşat ilçemizin günümüzün, en temiz ve çağdaş yakıtı olan doğalgaza kavuşmasında emek harcayan tüm Şavşat Sevdalılarına, Belediye Başkanı Nihat Acar ve ekibine en kalbi duygularımla teşekkür ediyor ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. Ev sahibi Hüseyin Bilmiş’in misafirlerine kahve ikram etmesinin ardından sona eren programın ardından Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar ve Akmercan Artvin Doğalgaz Bölge Müdürü Akif Gümüşçıbık, Düzenli köyünde kurulan Basınç Düşürme Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Haber: Caner ALTUNKAYA

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika
Teknik Destek