...
HAVA DURUMU
hava durumu

artvin

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 16 Kategoride 1780 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Milli Ağaçlandırma Günü Kutlandı

26 Aralık 2021 - 104 kez okunmuş
Ana Sayfa » Artvin»Milli Ağaçlandırma Günü Kutlandı
Milli Ağaçlandırma Günü Kutlandı

Ülkemizde Olduğu Gibi İlçemizde de Milli Ağaçlandırma Günü’nü Kutlanarak Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Milli Ağaçlandırma Günü’ nde fidan dikme seferberliği devam ediyor. Hem vatandaşlar hem de kamu kurumları çalışanları bu özel günün ruhuna uygun şekilde bu seferberliğe katılıyor.

Şavşat’ta Kaymakam Yusuf Akın başkanlığında bütün kamu kurum ve kuruluşlar ve vatandaşlar Koronavirüs tedbirlerini dikkate alarak, “Geleceğe bir nefes ve yeşil bir Türkiye için toprakla buluşturuyoruz.” Sloganı ile Şavşat Meslek Yüksekokulu bahçesine fidan diktiler.

Şavşat Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Şavşat Meslek Yüksekokulu ve diğer kamu kurum ve kuruluşlar yapmış olduğu çalışmayla, Şavşat MYO bahçesinde daha önce belirlenen yerlere fidan diktiler. Şavşat MYO önünde yapılan törenlere Kaymakam Yusuf Akın, Belediye Başkanı Nihat Acar, Jandarma Komutanı Ercan Subaşı, İlçe Emniyet Amiri, Salim Özcan, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şencan Aslan, Orman işletme Müdürü Celal Yavuz Çakır, Kamu kurum ve kuruluşlarının Amirleri, Siyasi Parti Başkan ve Temsilcileri, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Program, Günün Anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından fidan dikimi etkinliği yapıldı.

ORMAN ÜRÜNE VE MEYVE FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Konuyla ilgili olarak Kaymakam Yusuf Akın;
“Daha yeşil bir Türkiye için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde bugün milyonlarca fidan toprakla buluşarak geleceğe nefes olacak. İlçemizde de geleceğimizin teminatı çocuklarımız ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarımız fidan dikimi yaparak geleceğe nefes oldular.” Dedi. Akın, “Cumhurbaşkanlığımızın Genelgesi kapsamında ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüş olup, bu bağ-lamda,11.11.2021 tarih ve saat 14.00’da ” Geleceğe Nefes” sloganı ile İlçemiz Genelinde ve ayrıca ilçemizde eğitim öğretimine devam eden Meslek Yüksekokulumuzun bahçesinde çeşitli orman ürüne yanı sıra meyve fidanı dikimi ve dağıtımını gerçekleştirdik.” Dedi. Akın, “Ağaç ve orman sevgisini çocuklarımıza aşılamak evlatlarımıza daha yeşil bir ülkeyi miras bırakmak için kampanyaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor böyle bir anlamlı etkinliğe öncülük ettiği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bu güzel etkinliği organize eden Şavşat Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarına, Şavşat Meslek Yüksekokulumuza ve personeli olmak üzere tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi. Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar da yapmış olduğu kısa açıklamada, “Orman varlıklarımız bizim çok önemli değerlerimizden biridir. Bölge halklı bu konuda oldukça bilinçli ve yıllarca kendi ormanlarını kendileri korumuşlardır. Orman ve çevre duyarlılığı yüksek olan bir ilçede yaşıyoruz. Bu bağlamda ilçemiz her ne kadar yeşillikleri ile ön planda olsa da bugün yapılan fidan dikimi çok önemlidir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şavşat Meslek Yüksekokulu önünde yapılan törenlerde bir konuşma yapan Şavşat Orman İşletme Müdürü Celal Yavuz Çakır,
“Orman varlığını artırma konusunda dünyaya örnek pek çok başarıya imza atan Türkiye, şimdi de ağaçlandırma ve orman varlığı konusunda toplumsal bilinci artırmak üzere yine dünyaya örnek olacak büyük bir seferberliği başlattı. Ülkemizde orman ve ağaç sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son yıllarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak için Ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını Dünyaya duyurmak, dikkatleri ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmeği hedeflediğimiz bu ağaçlandırma seferberliğine ‘Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes’ adını verdik ve 11 Kasım 2021’de yani bugün saat 14.00’de Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda 81 ilimiz ve 922 İlçemizde eşzamanlı olarak fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu kapsamda Artvin İlimizin merkez ve tüm ilçeleriyle bu seferberlikte yerimizi alıyoruz. “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” projemize tüm Türkiye sahip çıktı. Ülkemizin bugün de yarın da daha yeşil, daha yaşanılabilir bir ülke olması için gün bugün. Sizler hepimiz bu projedeki yerimizi aldık, bugün bu bereketli topraklara birer fidan dikeceğiz. Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras, bugün dikeceğimiz o fidanlar olacak. Katılımlarınızdan dolayı başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.” Dedi. Yapılan törenler ve fidan dikimi sonrası vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İlgili Terimler :
TemaFabrika
Teknik Destek