Güzel Ankara Duy Sesimizi

Yine Şavşat Artvin Yolu, Yine Heyelan, Yine Kayalar Geldi, Yine Yol Kapandı. Allah’tan Bu Defa Şanslıydık Can Kaybı Yok
Yıllarca özellikle yağmurlu havalarda bu yolu kullananların korkulu rüyası olan Şavşat Artvin Karayoluna Çidil mevkiinde yola yine kayaların gelmesi ve yolun kapanması üzerine sosyal paylaşım sitelerinden tepki yağdı.
Bu yolda her yıl bu ve benzeri olayların olması her mevsim büyük bir tehlike arz etmesi, çeşitli zamanlarda da yine bu yolda gelen kayalar ve yolun standartların altında oluşu nedeniyle ile çok sayıda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmesi vatandaşların büyük tepkisine neden olmaktadır.
UGANDA’DA BİLE BÖYLE KARAYOLU YOK
Dünyanın geri kalmışlığı ile sürekli konuşulan Uganda da bile bu şekilde standartların altında yol yok. Her yönü ile bu kadar güzel olan bir ilçenin içerisinde ne kadar güzellikler olursa olsun yol olmadıktan sonra hiçbir anlam ifade etmemektedir. Çünkü bu bölgeye bir gelen bir daha gelmiyor. Geçen yıl aynı zaman diliminde Borçka Karagöle giden ziyaretçi sayısı Şavşat Karagöle gelen ziyaretçi sayısının birkaç katı olduğu kesindir. Şimdi biri çıkıp işgüzarlık yapar saymaya başlar. Boş işleri çok seviyoruz ya. Ama bizim söylemek istediğimiz şey farklı. Bu güzellikleri görmek için gelenler geri döndüklerinde Şavşat Artvin Karayolunu rüyalarında görüp korkudan uyandıkları da kesindir. Kaç insanımız, kaç gencimiz bu yollarda hayatını kaybetti. Olayı sayılarla ifade etmenin yanlış olacağını bildiğimiz için elimizde son 10-15 yılda bu yolda kaç kişinin hayatını kaybettiğini, kaç kişinin sakat kaldığını rakamlarla yazmak değil, bir kişinin bile burnunun kanamasını istemiyoruz.
OLMASIN DEMİYORUZ BİZDE DE OLSUN
Sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinde yapılan tünellerin bir kısmının sular altında kalacağını biliyoruz. Sular altında kalacak olan tünelleri yapanlar, lütfen bize de yapsın. Yusufeli hemşerilerimizden özellikle istiyoruz. Bunun yolunu bize de öğretin. Bu güç nere kaynaklıysa bizde aynı kaynağa ulaşmak istiyoruz. Çünkü atık çok canımız yandı, yanıyor, bu gidişte daha çok yanacakta. Birçoğu sular altında kalacak tünelleri hangi güç yaptıysa hangi kurum yaptıysa bize de yapsın.
ŞAVŞATLI ARTIK EL ELE
Her gün bu yollarda ölmek istemiyorsanız, bu yolda korku ile seyahat etmek istemiyorsanız artık birlik beraberlik zamanı geldi ve çoktan geçiyor diye düşünüyoruz. Hangi siyasi görüşte olursanız olun, lütfen bu yolun yapımı için bir araya gelin. Bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bir araya gelerek bu yolun yapımı için gerekli çalışmaların başlatılması zamanı çoktan geçiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Giden canların bedeli hepimizden sorulur. Allahın verdiği canı korumakta, kollamakta bizlerin görevidir. Bireysel işlerde herkes başarılı ama toplumsal işlerde neden bir araya gelinmediğine de anlam vermek çok zor.
Bu yolun yapımı için normalde hiçbir kapı çalınması gerekmiyor. Sorun biliniyor. Bilindiği içinde çözülmesi gerekir ama çözülmüyorsa hangi kapı çalınacaksa çalınmalı veya kimler kapılarının çalınmasını istiyorsa, onların kapılarını çalmalıyız ve bu soruna artık dur demeliyiz.
Şavşat halkı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla dan özellikle bu yolun yapılmasını istiyor
YOL YAPIMI SEÇİM MALZEMESİ OLMAMALI
Sürekli her seçim döneminde her partinin seçim mitinglerini süsleyen ve alkışların en iyi alındığı cümleler arasında yer alan “Sahara Tüneli ve Şavşat Artvin yolu” artık seçimlerin allı pullu lafları ve seçmenlere dağıtılan uyduruk yok tünel, yok bilmem ne bilgisayar başında kağıt üzerinde hazırlattırılan görsellerle yapılan yol olmaktan çıkmalı. Bu milletin hafızasını test ediyorsanız da biri çıkıp size “siz geçen seçimde de bunları söylemiştiniz” demiyorsa bu milletin hafıza kıtlığından değil. Belki bu defa yaparlar zihniyetinden ve iyi niyetinden olduğunu da unutmayın. Unutmayın ki bu millet artık alkışlamaktan ellerinin içi nasırlaştı.
Amacımızı lütfen yanlış anlamayın. Sadece bu halkın ve hata sizlerin bile rahatça güzel gezebileceği bir yol istiyoruz.
SİZ HANGİ DİLDEN ANLARSINIZ!!! 08 ARTVİN 8 DİLDE YAZDIK
Ankara duy sesimizi. Bu yollarda korku ile gezmek ve ölmek istemiyoruz.
Ankara, hear our voice. We don’t want to walk and die in fear on these roadsAnkara, écoutez notre voix. Nous ne voulons pas marcher et mourir de peur sur ces routesAnkara, höre unsere Stimme. Wir wollen auf diesen Straßen nicht vor Angst laufen und sterbenأنقرة ، اسمع صوتنا. لا نريد أن نمشي ونموت في خوف على هذه الطرق’anqarat , ‘asmae sawtna. la nurid ‘an namshi wanamut fi khawf ealaa hadhih alturuq
ანკარა, ისმინე ჩვენი ხმა. არ გვინდა ამ გზებზე შიშით სიარული და სიკვდილიank’ara, ismine chveni khma. ar gvinda am gzebze shishit siaruli da sik’vdili
Анкара, услышь наш голос. Мы не хотим идти и умирать от страха на этих дорогахAnkara, uslysh’ nash golos. My ne khotim idti i umirat’ ot strakha na etikh dorogakh 安卡拉,听听我们的声音。我们不想在这些道路上行走而死于恐惧Ānkǎlā, tīng tīng wǒmen de shēngyīn. Wǒmen bùxiǎng zài zhèxiē dàolù shàng xíngzǒu ér sǐ yú kǒngjù
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR