Dolar : Alış : 5.7096 / Satış : 5.7199
HAVA DURUMU
hava durumu

artvin25°CÇok Bulutlu

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 15 Kategoride 1497 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

CHP Şavşat Kadın Kolları Basın Açıklaması Yaptı

10 Mart 2016 - 1.166 kez okunmuş
Ana Sayfa » Öne Çıkanlar»CHP Şavşat Kadın Kolları Basın Açıklaması Yaptı
CHP Şavşat Kadın Kolları Basın Açıklaması Yaptı

CHP Kadın Kolları Şavşat İlçe Başkanlığı,  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Nedeniyle Basın açıklaması Yaptı

Şavşat Belediye Çay Bahçesinde yapılan basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nihat Acar ve İlçe Yönetim Kurulu, CHP Şavşat Kadın Kolları Başkanı Sevgi Gökçe, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fahriye Kök, Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tolga Dülger ve Şavşat’ın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Caner Altunkaya ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Sevgi Gökçe burada yaptığı açıklamada; “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde benim ve tüm dünya kadınlarının tek bir isteği vardır.  Yüce Rabbim hiçbir anne ve babaya evlat acısı yaşatmasın. Kadınlar mutlu oldukları müddetçe etraflarına mutluluk ve huzur saçarlar, çalışkan ve üretken olurlar. Gözyaşlarımız acıdan ve kederden değil, neşeden, sevinçten, mutluluktan aksın. Dünyadaki tüm insanlara yapılan zulüm ve şiddeti, kadına kalkan elleri kınıyorum.  Her doğan güneş biz insanlara sağlık, huzur, mutluluk, birlik, barış ve kardeşlik getirsin. En kötü günümüzde bile kalbimizdeki sıcaklık, merhamet, yüzümüzdeki tebessüm, insan ve vatan sevgisi hiç eksilmesin. Değerli anneler, değerli büyüklerim, sevgili arkadaşlarım tüm dünya kadınlarının Kadınlar Gününüz kutlu olsun.” Dedi.

CHP Şavşat Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fahriye Kök “Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki başarısıyla, fedakâr duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz.”

Başkan Sevgi Gökçe’nin konuşmasının ardından CHP Şavşat Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fahriye Kök’te bir konuşma yaptı. Kök konuşmasında; “Bugün dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığı, bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Kadınlar Günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart. 8 Mart’ın tarihi kökenine de atıf yaparak, 1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında selamlıyoruz. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz.

8 Mart’ın derinliğini anlamaya çalışırken, kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde de bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır aştığını hatırlatıyoruz. Yine 1935 1 Mart’ında Türkiye Büyük Millet Meclisi 5. Dönemi çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükranla ve minnetle anıyoruz.

Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki başarısıyla, fedakâr duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan haklan temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimin de kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırması içindir. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki kadın, omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır.” ifadelere yer verildi.

YORUMLAR

İsminiz