Atatepe’de kesilen Ağaç Senaryolarına Bölge Sakinlerinden Fotoğraflı Cevap

Atatepe’de kesilen Ağaç Senaryolarına Bölge Sakinlerinden Fotoğraflı Cevap
Artvin Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetleri için vatandaşların mücadelesi sadece sahada değil sosyal medyada da devam ediyor. Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelinin yapılışı sırasında 7 bin ağaç kesilmiş söylentilerine karşı bölge sakinlerinden fotoğraflı cevap geldi.
Psikolojik algı operasyonları ve sosyal medyadaki yersiz söylentilerle de mücadele vatandaşlar bu asılsız iddiaları tek tek ortaya çıkartıyor. Bunlardan en sonuncusu ise Atatepe’deki Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelini yapılışı sırasında 7 bin ağaç kesilmiş söylentileri yer almıştı. Özellikle sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarda “çevreciler ve Artvin halkı Atatürk heykelinin yapılışında neredeydi” diyerek paylaşımlar yer alıyordu. Geneli sahte adres olsa da Artvinli vatandaşlar buna bile izin vermeyip çalışmalarını bıkmadan usanmadan devem ettiler.
Bölgenin İlk Fotoğraflarına Ve Uydu Görüntülerine Ulaştılar
Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelini yapıldığı Atatepe’nin bulunduğu mezrada yaşayan, o bölgede büyüyen Tayfun Akan, uzun uğraşlar sonucu komşularından, eş dosttan; o bölgenin ilk fotoğraflarına ve uydu görüntülerine ulaştı.
Bölgenin Atatürk heykelinin yapılmasından önceki fotolarında Atatepe’nin kel bir tepe olduğunu ve sadece baz istasyonların yer aldığı bir alan olduğu gözleniyor. Akan, bununla kalmayıp uydu görüntülerine de ulaşmış bölgenin toplamında 7 bin ağacın bulunmasının imkansız olduğun ispatlamış. Akan yaptığı açıklamada, “dedemin, babamın ve benim çocukluğum oralarda geçti. Nerde ne kadar ağaç olduğunu bizden iyi kimse bilemez, ayrıca Cerattepe konusunun sadece ağaç olmadığını anlamalılar, ağaç, su, doğal yaşam bunlar gibi birçok faktör var. Bu asılsız iddialara bugün ben cevap verdim, yarın başkası. Onlar devam ettiği sürece biz bıkmadan usanmadan bu gerçekleri ortaya çıkartmaya devam edeceğiz” dedi.
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR